Autogol

– Bez razmišljanja, kaži: šta ti prvo padne na pamet kad kažem KRAVA?
– Ummmm… Umm.
– Brzo!
– Ne znam. Ček!
– Daaaj bre!
– Ummmm… sir? Može sir? Ne! Mleko!
– Ama, prvo si rekla sir.
– Jesam! Ali realno, da nisam razmišljala, palo bi mi mleko!

Sledeći put kad mi budu tražili da se ukratko predstavim, mogla bih samo da prepričam ovu situaciju.

Naravno, osim ako mi budu tražili da se predstavim bez razmišljanja.

Jer ako ne treba da se razmišlja, u mojoj glavi deset pari ruku piše sa trideset olovaka po trista kaligrafskih slova koja u svakom svom zavijutku prerazmišljavaju moje kratko predstavljanje.

[pexels.com]

Kad ne treba da se razmišlja, imam tri strategije, šest planova B i devet dodatnih pari čarapa za jedan produženi vikend u avgustu. Za ne daj bože.

Što se razmišljanja tiče, jednom, kad je trebalo razmišljati u šestom osnovne, dala sam autogol. Ta utakmica pamti se kao moj poslednji pokušaj igranja grupnog sporta u životu. Ujedno, i kao prvi i poslednji put da je neko u toj sezoni turnira dao autogol.

I to sa takvim samopouzdanjem!

Da se ne lažemo, nije to bio jedini put da sam ja bila kriva za neki sportski neuspeh.

Ipak, jedno je kad završiš na međuodeljenskom stubu srama usled stalnog saplitanja, ravnih stopala, i straha od koluta unapred i preskakanja kozlića.

Drugo je kad organizovana dvanaestogodišnja pametnica, koja spava sa knjigom ispod glave i važi za kliker, zapravo impresionira auditorijum savršenim trčanjem i primanjem lopte, i njenim veličanstvenim lansiranjem u gol.

A onda tri sekunde kasnije shvati da joj je jača strana zakazala.

Šutom lopte, tek tako, jednopoteznim nerazmišljanjem, uništene su sve nade razreda da ćemo se plasirati u finale, kao i sve moje šanse kod jednog fudbalera iz sedmog jedan.

Zahvaljujući zdravom razumu i životnim okolnostima, grupnim sportovima se već godinama bavim samo iz fotelje, uz pivo, kad igra reprezentacija.

Da i dalje igram, našli biste me verovatno kod Ginisa. Odeljak: autogolovi.

Ovako, pitaće me neko za broj između 1 i 31.

A ja ću reći 67.